Halloween

    V jednom malém městě v jedné škole v páté třídě je den, kdy se děti těší na Halloween, anglosaský lidový svátek, který nepatří do našich tradic. Všechny si pomalují obličej strašidelnými maskami, oblečou si strašidelné kostýmy čarodějnic a kostlivců, a těší se, že se ten den nebudou učit.

     V této třídě je ale jedna dívka jiná. Místo strašidelného kostýmu si na ten den do třídy vzala roztomilý overal jednorožce. Mnoho dětí ze třídy bylo z oblečku nadšeno a trochu jí i závidělo, protože se všichni ostatní převlékli za strašidla. Spolužáci byli převlečeni za kostlivce, nebo celí v černém kostýmu, kolem očí černou barvu a podobně. Byli tam i takoví, kteří se ohradili proti dívce s tím, že její oblek není strašidelný, a že to přece není maska na Halloween, ale na karneval. Všemu pak dala „korunu“ paní učitelka, když dětem vyprávěla o významu Halloweenu. Jedna z jejích vět byla, že nikdo neví, jak vypadá podsvětí, nikdo tam nebyl. 

     A teď si představte ten pohled na třídu, kdy jsou všechny děti převlečeny za temná strašidla, a jen jedno z nich je v tyrkysovém kostýmu jednorožce, a to dítě ví o podsvětí vše, včetně toho, že pomáhalo podsvětí uzavřít. Tento sebevědomý malý jednorožec, tato velká duchovní bytost, která ve svém věku pracuje na náročných duchovních úkolech týkající se celé naší planety ve skupině Bílý Kužel, skoro nedokáže zadržet smích při výkladu paní učitelky, která ani netuší, koho ve třídě má.

     Mnohdy si nejen děti, ale i dospělí neuvědomují, jaké masky si na sebe dobrovolně nasazují, a s jakými nebezpečnými silami si zahrávají.

     Proto neustále prosíme, aby bytostem byly masky sejmuty všude tam, kde Otec dovolí. A nechť jsou bytosti osvíceny Duchem Svatým, aby rozpoznaly pravou tvář svých politiků, svých nadřízených, svých „idolů“, i bytostí kolem sebe.

 

Datum 5.11.2017

 

 

Copyright © 2010 Poselství lásky // Webdesign - www prezentace