Hvězda Bohemia

     V noci během zimního slunovratu 21. prosince 2020 nastala konjunkce planet Jupiteru a Saturnu v naší Sluneční soustavě.

     Na nebi zazářila výjimečná vesmírná konstelace, která byla pravděpodobně astronomickým „průvodcem“ Ježíšova narození. Saturn a Jupiter se k sobě z pohledu pozorovatele přiblížily tak těsně, jako tomu bylo naposledy v roce 1623.

     Konjunkce nastává podle tiskového tajemníka Astronomického ústavu Akademie věd ČR Pavla Suchana zhruba jednou za 20 let, obvykle jsou však obě planety od sebe na nebi mnohem dál. Letos se ale v maximu přiblížily na pouhých šest úhlových minut.

     Podle astronomů se jedná o úkaz staletí, naposledy bylo něco takového možné pozorovat v roce 1623. Tedy 14 let poté, co se na nebe začal dalekohledem dívat Galileo Galilei.

     „Podobná konjunkce je rovněž astronomy považována za nejpravděpodobnější původ betlémské hvězdy v roce sedm před naším letopočtem,“ uvedl k úkazu astronom a fotograf Petr Horálek.

     „Saturn je považován za ‚hvězdu Židů‘, Jupiter za tu královskou, obě planety se tehdy nacházely blízko sebe v židovském souhvězdí Ryb a nabídly hned tři konjunkce za sebou.“

     „Astronomové se tak domnívají, že právě symbolika a také jasnost obou planet by mohly být tím astronomickým ‚průvodcem‘ Ježíšova narození. Podobně těsná konjunkce znovu nastane až 15. března 2080.“

     Je třeba zapsat do historie, že „hvězda“ (konjukce planet Saturnu a Jupitera pohledově v jedné ‚hvězdě‘) vyšla v roce 2020 a to je v roce narození Gabriela, bytosti z Nejvyššího principu lásky a Stvoření.  V současnosti to není Betlémská hvězda, je to Hvězda Bohemia.

     S láskou Hana Dušková

     Datum 24. 12. 2020

 

 

Copyright © 2010 Poselství lásky // Webdesign - www prezentace