Rozhovor s Helenou Šeblovou

Rozhovor vedoucího Knihkupectví „Hledající“ pana Jana Jelínka s léčitelkou paní Helenou Šeblovou, autorkou knih „Poselství“ a „Knihy léčebných obrazů“, uveřejněného ve Zpravodaji Hledající č. 5/06

JJ:Před sebou mám již třetí díl z Vaší sedmidílné práce o duchovním pokroku s výstižným názvem „Poselství“. Můžete nám ve zkratce vysvětlit o jaký druh poselství se jedná a jaká životní pouť Vás k napsání knih přivedla?

HŠ: V prvním díle „Poselství“ popisuji své zážitky, kdy jsem se ocitla na hranici mezi životem a smrtí. Tehdy jsem změnila svůj názor na svět. Tento mezník mého života se stal rozhodujícím. Pochopila jsem, že můj materialistický pohled nestačí, protože existuje i jiná skutečnost, než je tento hmotný svět. Začala jsem hledat správnou cestu a učitele, který by mne vedl. I toto hledání popisuji ve své knize.

JJ:Jsem mírně ostražitý, setkám-li se s různými „vesmírnými sděleními“, na kterých je postavena i Vaše kniha, a to zejména z důvodu, že je podle mého názoru velmi těžko rozlišit, zda přicházející informace jsou pravdivé. Nebo možná, lépe řečeno, přínosné či nepřínosné, protože myslím, že pravda je velmi relativní pojem.

HŠ: Tato otázka vlastně není otázkou. Je to vaše přesvědčení a já s ním plně souhlasím. Člověk musí být skutečně velmi opatrný a dobře si prověřit, s kým má tu čest. Souhlasím i s tím, že pravda je relativní. Jsme vícedimenzní bytosti a dle toho nás obklopují různé paralelní světy. Proto máme tzv. kódy pravdy a energetický průkaz. Jak fungují, je popsáno v „Poselství“ podrobně. Podobnost s vesmírnými sděleními je zdánlivá. To zjistí čtenář až v následujících dílech.

JJ:Je Vám osobně blízký cyklus knih Ing. Ivo Bendy „Rozhovory s poučením od mých přátel z vesmíru“? Jedná se o podobný zdroj informací, jaký používáte ve svých knihách?

HŠ: Knihy ing.Bendy jsem nečetla. Jen pár článků. Nemohu tedy toto dílo posuzovat. Jeho cesta není mou cestou. Nejsem kontaktér. Jde o podobnost čistě náhodnou a povrchní. Jeho zdroj je diametrálně odlišný.

JJ:Na potvrzení pravdivosti sdělení používáte pojmy jako „energetický průkaz“ či „kódy pravdy“. Můžete nám tato slovní spojení blíže osvětlit?

HŠ: Každý duchovní vůdce vede své žáky tou cestou, po které sám kráčí. Domlouvá se se svými žáky pomocí kódů pravdy. Jsou to smluvená znamení. Mohou být však zavádějící, pokud žák přijme jako duchovního učitele mága. Ten ho pochopitelně ujišťuje o správnosti své cesty stejnými kódy, ale vede ho jinam. Proto je nutný energetický průkaz, který ukáže jednoznačně, odkud bytost pochází. Ukáže totiž její energii.

JJ:Při odstraňování vývojových bloků používáte též informace z minulých životů. Jakým způsobem tyto regrese vyvoláváte? Jsou s tím spojena i nějaká úskalí?

HŠ: Pokud dostanu souhlas k léčení, mám přístup do ákášických záznamů. Pak tedy vím, co je příčinou problémů, co lze „léčit“ a co nesmím, protože bych narušila karmický plán bytosti, která žádá pomoc. Regres zásadně nevyvolávám, protože, je-li uměle vyvolán, naruší karmický scénář dotyčného a člověk tento problém musí řešit znovu v příštím životě. Pokud je karma zralá a dotyčný pochopí podstatu svých omylů a chyb, karma se rozplývá. Jindy probíhá regres v podobě nočních vizí, které ho upozorňují na závažné karmy. Ty potom rozebíráme a pracujeme s nimi jak je třeba. Ptáte se po úskalí při léčení. Ano, nesmíme dělat nic, s čím by léčený nesouhlasil. Musíme plně respektovat svobodnou vůli člověka.

JJ:Považujete magii jako způsob ovládání části skutečnosti za prospěšnou nebo naopak nebezpečnou a škodlivou? Pochopil jsem správně, že v bytosti magii provozující vznikají dle Vašeho názoru jakési „kódy magie“, které poté zpětně bytost ovlivňují, dokud od nich není osvobozena?

HŠ: Magií prošel každý člověk, protože byla našim přirozeným vývojovým stupněm. Nyní, když naše planeta postoupila do páté sféry a dimenze, nám již nenáleží. Magie je silová záležitost. Přinesla nám nerovnováhu, války, utrpení připoutanosti a mnoho zlého. Prošli jsme tím, abychom poznali soucit a odpuštění a naučili se chápat pravou lásku. V páté sféře a dimenzi již žádné násilí, ani magické, nemá své opodstatnění. Kdo chce příští život pracovat na této planetě a budovat Zlatý věk lidstva, musí se očistit od magie. V páté dimenzi již magie není podporována energií z vesmíru a pokud někdo pracuje magickým způsobem, bere energii ze své podstaty. Magie již nyní přestává fungovat.

JJ:Často se zmiňujete o vesmírných lodích, které např. i „přistávají přímo před vámi“. Jedná se o fyzické vjemy, vize vidění vnitřním zrakem nebo nějaký jiný způsob vnímání skutečnosti?

HŠ: Naši duchovní učitelé a vůdcové s námi navázali kontakt v této podobě, protože byl pro nás nejpochopitelnější. V rámci přerodu planety Země k nám mohly pronikat bytosti mimozemského původu. Protože bylo třeba se očistit od všech karmických svazků s mimozemšťany, byla tato cesta nejsnadnější. Čas byl limitován. Bylo třeba rozvolnit tato pouta do doby, než se příslušné sféry a dimenze opět uzavřou. Nyní jsou již uzavřeny.
Ještě k Aštarovi. Je to jméno jako každé jiné, nemá nic společného s Aštarem pana ing.Bendy, ani s Poselstvím z Borupu. Na setkání s mimozemšťany již nechodíme. Každý z nás má svého duchovního vůdce i ochránce. Náš kontakt je telepatický. Naši učitelé jsou šetrní, taktní a nikdy by neznásilňovali naši svobodnou vůli. Ten, kdo přichází ze světla pravdy a lásky, se nikdy nedopouští násilí.

JJ: Může se běžný hledající zapojit do praxe a práce vesmírných bytostí pouhým studiem „Poselství“? Je z tohoto důvodu nutné opustit nějakou jinou již dříve praktikovanou duchovní praxi?

HŠ: Knihy jsou koncipovány tak, aby ten, kdo touží po pravé cestě lásky, byl převeden od magie do vesmírné jednoty lásky. To znamená usilovnou prací na sobě samých. Znamená to umět odpouštět i prosit za odpuštění. Je to cesta lásky. Je to cesta, která nás učí přijímat a radovat se z darů života milostí Boží.
Poselství ukazuje cestu, kterou se může dát každý člověk dobré vůle. Je zde však jedna podmínka. Knihy jsou koncipovány tak, že je můžeme číst pomalu, opakovaně, ale nesmíme přeskakovat a vybírat si jednotlivé kapitoly. Když porušíme tuto podmínku, přetrhneme návaznost výuky a přestáváme rozumět. Pokud podmínku dodržíme, přistoupí k nám duchovní učitelé a vedou nás, vysvětlují. Učí nás i ve spánku. Po určité době zjistíme, že chápeme věci, kterým jsme nerozuměli a známe věci, o kterých jsme dosud nevěděli. Cesta lásky je cestou nenásilí, proto jsme tolerantní a nikoho nepřemlouváme. Vše je závislé na svobodné vůli jednotlivce.

JJ:Za sebou máte i mnohaleté léčitelské působení, při němž používáte též vlastní léčebné obrazy. Prozraďte nám prosím o této metodě něco bližšího.

HŠ:„Kniha léčebných obrazů“ vychází v srpnu 2006. Tam je vysvětleno, jak s nimi pracovat. Práce s obrazy je jen jedna z léčebných metod. Hlavní je však vždy láska a odpuštění. Pokud není v srdci, ale jen „v ústech“ , nic nemůže fungovat.

JJ:Na závěr bych se Vás rád zeptal, jaké máte plány do bližší i vzdálenější budoucnosti.

HŠ: Vzhledem k věku toho již nemohu mnoho plánovat. Chtěla bych splnit vše, co jsem slíbila a dokončit svou práci. Děkuji všem láskyplným bytostem, které mne obklopují.

 

Copyright © 2010 Poselství lásky // Webdesign - www prezentace