Žena a muž

Na toto téma bylo napsáno a řečeno mnoho. K úplnému pochopení je však nutné vědět, že:

Naše hmotná těla jsou jen nosiči. Myšlení a cítění se odehrává v tělech energetických a duchovních. Naše bytost (duch a duše) se při postupném sestupu z duchovních úrovní do hmotného těla rozděluje na muže a ženu.

Při každém sestupu do nižších světů dochází k členění. Nejdříve je archetyp lidské bytosti - duál, ten se při sestupu rozdělí na Adama a Sofii, přičemž Adam i Sofie (Eva a Lilit) mají každý šest principů, tři mužské a tři ženské (dohromady má duál dvanáct principů). Takto se dělí i naše bytost, duch a duše.

Při inkarnaci do hmoty si vezmeme tři principy a tři zůstanou v té sféře, jaká je naše dosažená duchovní úroveň z minulé inkarnace. Naše druhá polovina se inkarnuje obdobně. Pokud se potřebujeme inkarnovat jako žena, vezmeme si dva ženské a jeden mužský princip, při inkarnaci jako muž máme dva mužské a jeden ženský princip, při inkarnaci jako gay tři mužské principy a při inkarnaci jako lesbička tři ženské principy.

Naší snahou je očistit a zharmonizovat naše mužské a ženské principy a navrátit se zpět, odkud jsme vyšli. Nejdříve je nutné začít u sebe, u našich šesti principů, ať jsme zástupci Adama nebo Sofie. Zharmonizování našich šesti principů poznáme tak, že nemáme snahu s nikým bojovat, nad nikým se povyšovat, jsme v harmonii, a našeho partnera nebo kohokoliv jiného nepotřebujeme vlastnit ani být na někom závislí. Tomu se říká první mystická svatba.

Pokud naše druhá polovina zaostává, pomáháme ji dosáhnout naší úrovně, a také se očistit. Je možné si principy při našich inkarnacích vyměňovat i s naší zaostávající polovinou, takže naší druhé polovině můžeme poskytnout některou z částí našeho očištěného principu a vzít si část jejího neočištěného principu.

Svoji druhou polovinu mnohdy při našich inkarnacích ani nepoznáme. Prožíváme všechny vztahy, a to nejen jako muž a žena, ale taky jako dvě ženy nebo dva muži (otec-syn, dcera, matka-syn, dcera, přátelské i kamarádské vztahy). Po očištění všech našich dvanácti principů nastává u duálu druhá mystická svatba.

Veškeré války, boje a hádky jsou důsledkem toho, že nemáme očištěné a zharmonizované naše mužské a ženské principy. Bojujeme sami se sebou a s celým vnějším světem.

Je třeba si uvědomit, co činíme druhým, činíme vlastně sami sobě. Je třeba si uvědomit, že s láskou se lépe žije, a že „Cesta k Bohu je láska a láska je cesta k Bohu“.

 

Copyright © 2010 Poselství lásky // Webdesign - www prezentace