Svatý Mikuláš

Stať o svatém Mikuláši je z 10. dílu „Poselství“ – „Hvězda Míru“.

„ Každoročně dne 6. 12. má svátek Mikuláš. Současný den byl letos, v roce 2013, ve znamení čertů. Všude se vyráběli, všude se „vystrkovali“ více jak Mikuláš nebo anděl. Viděla jsem v televizi, jak vyráběli maskéři podobu čerta, byl to doslova ďábel. Hrozné.

Myšlenka o Mikuláši je dobrá, byl to biskup, který rozdával radost, andělé také, ale čert tam nemá být. V současnosti si čerty žádaly hlavně bytosti ze 4. dimenze.

Svatý Mikuláš byl biskupem. Působil v oblasti dnešního Turecka, narodil se do řecké rodiny v římské provincii Myře. Po smrti svého otce rozdal své dědictví chudým. Dohlížel na spravedlivé zacházení s cizinci a na spravedlivý chod soudů. Byl štědrý k potřebným, ochráncem víry před pohanstvím a zachránce nespravedlivě obviněných.

Patrně zemřel 6. prosince okolo roku 350. Oslava tohoto svátku je spojena s rozdáváním dárků dětem. Je patronem Ruska a dalších zemí, kde tento církevní svátek uznávají.

Jeho atributem jsou tři zlaté koule na knize. Bývá zobrazován s dlouhým bílým vousem, oblečen v červeném plášti s biskupskou mitrou na hlavě, v ruce má biskupskou berlu. Červená barva pláště značí v tomto případě radost, kterou rozdával.

Tři koule jsou symbolem jeho pomoci třem sestrám, které zachránil před prostitucí, kterou si chtěly vydělat na věno. Obdaroval je měšci peněz, řemeslo nemusely vykonávat, ještě zbylo na věno. Další význam je symbol tří zachráněných dětí, které zlý a lakomý hostinský zavraždil, a Mikuláš je vzkřísil.  

Eliminovali jsme magické matrice s jedovatými idejemi, které promítali klerici do myslí bytostí, že k Mikuláši a andělovi patří i čert, že se děti mají strašit peklem a vynucovat si jejich poslušnost. Tam, kde často selhávala výchova rodičů, strašilo se čertem a peklem. Už v dětech se budil strach. Bylo  vidět medvěda, symbol magické síly manipulací. Do páté dimenze tyto tradice a navíc scestné, nepatří.

Vyprosili jsme uvolnění duchovní částečky Mikuláše s poděkováním za dobro, které šířil, za dohlížení na dodržování pravdy, kterou ctil a za lásku a radost, kterou rozdával svým životem. Částečka pravého ducha byla pozdvižena ke Světlu.

Vedle Helenky (autorka „Poselství“) se posadil Václav Havel a mezi mnou a Helenkou stál Mikuláš. Jeho inkarnaci jsme vytvářeli všichni tři.  Knihu, kterou svatý Mikuláš drží v ruce jako jeho symbol, je kniha „Učení pravdy a lásky“. Tři koule na knize jsou tři jablka poznání ve světě Asia, Jecira a Berija. Jsou symbolem poznání o těchto třech světech bytí.

Anděl, který má provázet a provází svatého Mikuláše, je Jitřní Anděl, Syn Boží.

Poděkovali jsme za poznání s prosbou, aby byla jablka poznání zpřístupněna všem, a obyvatelé planety byli osvíceni Duchem Svatým, aby vše pochopili a porozuměli symbolickým poselstvím ze Světla v jejich pravé podobě.“

S láskou

Hana Dušková

16.12.2013

 

Copyright © 2010 Poselství lásky // Webdesign - www prezentace